Landgoed Croy bij de Croy Hoeve

Landgoed Croy

De Tuinderij op Landgoed Croy - Bed & Breakfast de Croy HoeveLandgoed Croy
Boerderij Croy ligt op Landgoed Croy, een prachtig groen gebied rondom Kasteel Croy. Het landgoed is 254 hectare groot en strekt zich uit tussen Aarle-Rixtel en Stiphout in Noord-Brabant.

De bewoners van het Landgoed

Op Landgoed Croy zijn verschillende agrarische bedrijven gevestigd en een restaurant waar Croy producten zoveel mogelijk verwerkt worden in de gerechten. Bij een aantal telers zijn de dagverse en biologisch geteelde producten te koop.

  • Bed en Breakfast Boerderij Croy: tot rust komen in een prachtig gebied.
  • Streekwinkel CroyHet Croy streekwinkeltje - bij Bed & Breakfast de Croy Hoeve in Aarle-Rixtel: hier verkopen fruittelers Broos en Jeanne Biemans verse streekproducten van Croyse bodem.
  • De Creatieve Appel: Henri Stommels teelt allerlei kruiden en verwerkt deze tot kruidentheemelanges, keukenkruiden, jams, siropen en chutneys.
  • Tuinderij de Antoniushoeve: Max en Elsa telen en verkopen verschillende biologische seizoensgroenten en verkopen deze vers van het land in hun veldwinkel. Dus ‘Van boer naar bord’!
  • Schapenfokkerij: op de Henricushoeve worden de Wolmerino’s en Texelaars gefokt door Mathee Kamp en Godelieve van Tilburg.
  • Melkveebedrijf: Jos en Jolande Kuijpers houden op het 60 hectare tellende bedrijf 90 melkkoeien en 90 stuks jongvee.
  • Stal Verbakel: van de familie Verbakel omvat ongeveer vijfentwintig zelf gefokte paarden, pensionstalling en africhtingscentrum.
  • Intentus, is een heelkundig centrum waar je terecht voor diverse therapieën

Wolmerino schaap - Bed & Breakfast de Croy Hoeve in Aarle-Rixtel

Daarnaast worden er op de Henricushoeve Wolmerino’s en Texelaars gefokt, er is een melkveebedrijf waar de koeien kunnen grazen op 60 hectare wei en heeft de familie Verbakel ongeveer vijfentwintig zelf gefokte paarden, pensionstalling en een africhtingscentrum voor paarden. Er is tevens een heelkundig centrum op het landgoed waar je terecht kunt voor diverse therapieën.

Bij Proeflokaal De Croyse Hoeve proeft je de puurste smaken van het seizoen.
Geniet samen van bijzondere smaakcombinaties, gemaakt van de lekkerste versproducten. We maken zoveel mogelijk gebruik van ingrediënten die groeien, bloeien of gemaakt worden van producten van de landerijen rondom onze restaurants.

We nemen je graag mee op een culinaire reis naar de puurste
smaken van het seizoen!

Meer informatie over Landgoed Croy en haar bewoners vind je hier.

In de omgeving van Landgoed Croy
De directe omgeving is te voet of op de fiets verkennen. Wij vertellen je graag over de talloze mogelijkheden in de omgeving van Aarle-Rixtel. Het centrum van Eindhoven en Helmond ligt slechts op 10 minuten rijden afstand van de Bed & Breakfast.