Boerderij Croy

Diervriendelijk

Moderne Hellingstal

Croy Boerderij Marchigiana runderenDe Marchigiana’s hebben het grootste gedeelte van de boerderij in gebruik in de vorm van een prachtige, comfortabele, moderne hellingstal, waar z ein kleine kuddes bij elkaar staan en het normale dag- en nachtritme gegarandeerd is. Een diervriendelijk leven in hun 4-sterren verblijf, zoals wij dat zelf zeggen.
Er is de hele dag toezicht op de runderen en 2 keer per dag wordt de stal voorzien van nieuw stro. Hierdoor is er heel weinig uitstoot van ammoniak.

Croy kruidenweide

In totaal hebben de Marchigiana’s 10 hectare weidegrond tot hun beschikking op Landgoed Croy, waarvan 6 hectare kruidenweide.
Twee keer per jaar nemen we wat bloed af bij de runderen zodat we kunnen zien of ze voldoende voedingsstoffen binnen krijgen. En mochten ze iets te kort komen, dan kunnen we het dieet gemakkeCroy Marchigina stallijk bijstellen.

Een volwassen Marchigiana weegt 1.000 kilo!

Een volwassen Marchigiana weegt ongeveer 1.000 kilo en drinkt zo’n 80-100 liter water per dag.
De Marchigiana’s krijgen uitgebalanceerde voeding bestaande uit o.a. brok, bietenpulp, granen en Croy bierborstel uit onze eigen Croy bierbrouwerij. Op deze manier blijven ze in topconditie!

De diervriendelijke omstandigheden geven de runderen een plezierig leven, en ons ook!